Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki Üniversitemiz Su Sporları Tesisinde İncelemelerde Bulundu

06 Kasım 2020, Cuma 573

Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Çoruh Marina Tesislerinde bulunan Üniversitemiz Su Sporları Tesisinde incelemelerde bulundu. Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki burada, tesislerin durumu ve Covid-19 sürecinde gerçekleştirilebilecek su sporları aktiviteleri ve organizasyonlar hakkında Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Ümit Kul ve BESYO öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Abdurrahman Demir ile fikir alışverişinde bulundu.

Üniversitemizde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun eğitim hizmetlerine başladığını ve böylelikle Üniversitemizde spor aktivite yelpazesinin renklendiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, “Artvin gerek coğrafi yapısı, baraj gölleri ve gerekse doğal zenginlikleri bakımından doğa ve su sporları için fırsatlar sunmaktadır. Bizler de Artvin Çoruh Üniversitesi olarak güzide kentimiz Artvin’in sağladığı imkanları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2019-2020 eğitim-öğretim yılı itibariyle Spor Yöneticiliği programına, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında ise Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği programına öğrenci alarak eğitim hizmetlerine başlamıştır. Bu süreçte Üniversitemizde spor alanında çeşitli aktiviteler düzenlenmiştir. Ancak COVİD-19 salgının tüm dünyayı etkilemesi ile birlikte etkinliklerin sekteye uğradığı aşikardır. Bizler Artvin Çoruh Üniversitesi olarak COVİD-19 ile şekillenen “yeni normal” diye adlandırılan bu süreçte gerçekleştirilebilecek su sporları etkinlikleri hakkında fikir alışverişinde bulunduk” dedi.

Üniversitemiz Orman Fakültesi Dekan Prof. Dr. Zafer Ölmez ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Seydi Ahmet Satıcı’nın da yer aldığı programda Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, kano etkinliğine katılan sporcularla bir süre sohbet etti.