Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı BİLGİN Yabancı Uyruklu Öğrencilerle İftarda Buluştu

03 Nisan 2024, Çarşamba 176

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilerle konukevindeki iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar yemeğine çeşitli ülkelerden gelip Artvin Çoruh Üniversiteisnde öğrenim gören öğrenciler katıldı. İftar yemeğine ayrıca Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed ARDIÇ, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Murat KİBAR ve Prof. Dr. Bülent SAĞLAM, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünver SABUNCU, Öğrenci İşleri Şube Müdürü Süleyman ÇELİK, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hakan GÜLTEKİN ve Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Ercan SOYSAL katıldı. Hep birlikte yapılan iftar yemeğinin ardından Rektörümüz öğrencilere Üniversitemiz ve yönetiminin uluslararası öğrencilere yönelik olumlu tutumu ve hoşgörüsü hakkında kısa bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından öğrencilerle muhabbet ettiler ve yabancı uyruklu öğrencilerin beklentileri ve önerileri hakkındaki görüşlerini sordular. Özellikle Uluslararası Öğrenci Ofisinin artık daha etkin bir biçimde çalışmaya başlamasının onlar açısından son derece sevindirici olduğu belirtildi. Ayrıca ileride yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili daha çeşitli organizasyonların yapılacağı da yine öğrencileri tarafından ilgiyle karşılandı. Yemekte konuşulan bir diğer konu ise artık yabancı uyruklu öğrenci topluluğunun yeniden kurulmuş olması ve bu topluluğun daha aktif çalışmaya başlaması gerekliliği oldu. Burada artık öğrencilerden bu topluluğa kayıt olmaları ve sayıların daha da artarak devam etmesi gerektiği vurgulandı. Karşılıklı fikir alışverişi ve öğrencilerin beklentilerinin karşılıklı görüşülmesinin ardından iftar organizasyonu sona erdi.