Tarihçi Dr. Öğr. Üyesi Osman Aytekin, Rektörümüzü Ziyaret Etti

18 Ekim 2021, Pazartesi 112

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Osman Aytekin, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin’e “iadeyi ziyarette” bulundu. Artvin tarihi ve kültür mirasları genelinde değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette Dr. Öğr. Üyesi Osman Aytekin, Ardanuç ilçesinde arkeolojik sit alanı olan Gevhernik Kalesi ve çevresinde yürütülen arkeolojik kazı çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin ise tarihe ışık tutan kültür mirasları ekseninde böylesi çalışmaların tarihi gerçeklerin gün yüzüne çıkarılması ve köklü medeniyetlerin kültür birikimlerinin gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılması bağlamında önem arz ettiğine dikkat çekti.

Ziyaret hediye takdimi ve karşılıklı iyi niyet temennileri ile sona erdi.