“Tıbbı ve Aromatik Bitkiler İşlenecek, Orman Köylüsü Güçlenecek” Projesinin Ortaklık Belgeleri İmzalandı

27 Nisan 2021, Salı 309

Üniversitemiz ve Artvin Orman Bölge Müdürlüğü arasında “Tıbbı ve Aromatik Bitkiler İşlenecek, Orman Köylüsü Güçlenecek” adlı projenin ortaklık belgeleri beyannameleri imzalandı.

Orman Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya, 26 Nisan 2021 Pazartesi günü Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Üniversitemizin plan, proje ve hedefleri ile bu hedeflerin gerçekleştirilmesi yönünde başlatılan çalışmalar hakkında istişarelerin yapıldığı ziyarette, Artvin Çoruh Üniversitesi ve Artvin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından DOKA’ya sunulan “Tıbbı ve Aromatik Bitkiler İşlenecek, Orman Köylüsü Güçlenecek” adlı projenin ortaklık belgeleri beyannameleri imzalandı.

“Tıbbı ve Aromatik Bitkiler İşlenecek, Orman Köylüsü Güçlenecek” projesi kapsamında Üniversitemiz Serası ve Botanik Bahçesinde yetiştirilecek olan tıbbi-aromatik bitkilerden uçucu yağ elde edileceği ve bu esansların Üniversitemiz laboratuvarlarında içerik analizleri yapılarak ürünlerin barkodlanacağı bildirildi.