ÜNİ-DOKAP Üst Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

02 Nisan 2021, Cuma 324

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) 2021 yılı bahar dönemi üst kurul toplantısı, 31 Mart 2021 Çarşamba günü çevrim içi olarak gerçekleştirildi. ÜNİ-DOKAP Üst Kurulu Dönem Başkanı Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin ile ÜNİ-DOKAP rektörleri katıldı.

Toplantıda, DOKAP Bölgesi’nde yer alan üniversiteler arasında eğitim-öğretim, kültür ve sanat, araştırma-geliştirme ve proje, toplumsal hizmet ve bölgesel kalkınma alanlarında iş birliği konularının yanı sıra 2020 yılının kısa bir değerlendirmesi ve Üniversiteler Birliği’nin 2021 yılı faaliyet planlaması konuları görüşüldü.

Toplantıda söz alan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Türkiye’nin jeopolitik konumuna vurgu yaparak Türkiye’nin gelecekte Karadeniz, Kafkasya ve Hazar Havzası üçgeninde büyük bir önem taşıyacağını belirtmiştir. Bu çerçevede kadim bir ticaret, ilim ve medeniyet yolu olan İpek Yolu Projesi’nin günümüzün yeni şartlarına adapte edilerek yeniden inşâ ve ihyâ edilmesine yönelik çalışmaların başlatılması gerektiğini ifade etmiştir.