Üniversitemiz Kurumsal Dış Değerlendirme Süreci Tamamlandı

05 Aralık 2018, Çarşamba 755

YÖK Kalite Kurulu tarafından yürütülmekte olan “Kurumsal Dış Değerlendirme” süreci kapsamında 5 akademik, 1 İdari personel ve 1 öğrenciden oluşan Dış Değerlendirme Takım üyeleri Saha Değerlendirme Programı çerçevesinde Üniversitemizi ziyaret etti.

23 Temmuz 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği gereğince Üniversitemiz dış değerlendirme süreci için Yükseköğretim Kalite Kurulu Dış Değerlendirme takım üyeleri 2-5 Aralık 2018 tarihleri arasında Üniversitemizde saha ziyaretini gerçekleştirdiler.

Ziyaret kapsamında Rektör Prof. Dr. Fahrettin Tilki başkanlığında Değerlendirme Takımı ve Üniversitemiz Kalite Komisyonu ile toplantı düzenlendi. Kalite güvence sisteminin işleyişinin konu edildiği toplantı sonrasında Dış Değerlendirme Takımı, Üniversitemizin akademik, sosyal ve idari birimlerinde incelemelerde bulunarak ilgililer ve öğrencilerden bilgi aldı.

YÖK Kalite Kurulu tarafından yapılan incelemeler sonucunda elde edilen çıktıların önemine vurgu yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, “Kalite Kurulu yükseköğretim kurumlarında kalite kültürünün yerleştirilmesinde büyük önem arz etmekte olup bu bağlamda geçtiğimiz ay gerçekleştirilen ön ziyaretin ve saha ziyareti sonuçlarının Üniversitemize yol gösterici olacağını düşünüyorum. Dış Değerlendirme Takımına ve Üniversitemiz Kalite Komisyonuna kurumumuza sağladıkları faydalı çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.