Üniversitemiz "Öğrenme Şenliğinde" Yer Aldı

14 Haziran 2019, Cuma 369

Artvin’de, hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı artırmak amacıyla 12-13 Haziran 2019 tarihlerinde "Öğrenme Şenliği" düzenlendi. Artvin Valiliğinin koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Artvin Gençlik Merkezinde düzenlenen programda yıl boyunca halk eğitim merkezleri, okullar ve bazı kurum ve sivil toplum kuruluşları bünyesinde düzenlenen kurslarda hazırlanan ürünler sergilendi.

Öğrenme Şenliğinde, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sibel Açışlı tarafından hazırlanan "Robotik Uygulamalar Standı" yoğun ilgi gördü.

Artvin Valiliğinden İl Gençlik Merkezine kadar yapılan kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlik buradaki mehteran ve halkoyunları gösterisiyle devam etti. Öğrenme şenliği sergisinin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci kentte öğrenme şenliğinin ikincisini düzenlediklerini bildirdi.

İl Müdürü Kahveci, “Öğrenmenin, örgün eğitimle sınırlanacak bir süreç olmadığını ifade ederek, “Öğrenme, beşikten mezara kadar devam eden bir süreçtir. Devletimiz birçok alanda olduğu gibi eğitim alanında da yaptığı reformlarla çocuklarımızın, gençlerimizin ve yetişkinlerin her çağda ve kademede istifade edebileceği eğitim imkânları oluşturmuştur. Kaliteli bir eğitimin yanı sıra bireylerin istihdamını kolaylaştıracak mesleki kurslar da yaygınlaştırılmıştır” diye konuştu.

Öğrenme şenliği kapsamında açılan ve iki gün açık kalan sergide 33 kurum ve kuruluş, günlük yaşamla iç içe, her biri yaparak yaşayarak öğrenmenin örneğini oluşturan çeşitli ürünlerini sergilediler.

Programa Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Belediye Başkan Vekili Ercüment Seçkin ve protokolden davetliler ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.