Üniversitemiz YÖK'ün Düzenlediği “Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi" Sertifika Programına Katıldı

17 Aralık 2020, Perşembe 731

YÖK ve Cisco arasında dijital eğitim alanında 16 Mart 2020’de başlatılan iş birliği kapsamında, Anadolu’da bulunan ve "Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi" kapsamında yer alan 24 üniversiteden akademisyenlere "siber güvenlik" ve "ağ yönetimi" konularında verilen eğitimlerde ilk iki faz tamamlandı. Projenin ilk iki fazında eğitim alan 63 akademisyenden 51’inin eğitim sürecini başarıyla tamamladığı programı sonrası YÖK tarafından Sanal Sertifika Töreni düzenlendi.

Projenin ilk adımında, 5’i yeni kurulan teknik üniversite olmak üzere toplam 8 pilot üniversitedeki akademisyenlere yönelik eğitimler verilmişti. YÖK ve CISCO’nun dijital eğitim alanındaki bu iş birliği kapsamındaki ikinci adımında ise üniversitemizin de içerisinde yer aldığı 16 üniversitedeki eğitimler başarılı bir şekilde sona erdi. Proje kapsamında üniversitemiz ile birlikte Ağrı İbrahim Çeçen, Bayburt, Bingöl, Gümüşhane, Iğdır, Ardahan, Batman, Munzur, Muş Alparslan, Siirt, Şırnak, Bitlis Eren, Hakkâri, Kilis Yedi Aralık ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitelerinde CISCO tarafından eğitimler başarılı bir şekilde verildi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın başkanlığında gerçekleştirilen videolu sertifika törenine YÖK yetkililerinin yanı sıra, Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki ve projede yer alan diğer 15 üniversitenin rektörleri online (çevrimiçi) olarak katıldı. Üniversitelerde proje kapsamında eğitici eğitimini alan 32 akademisyen ile CISCO Türkiye Genel Müdürü Didem Duru ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Lideri Habibe Açık da sertifika töreninde yer aldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç törende yaptığı konuşmada Yeni YÖK olarak yükseköğretimde dijitalleşmeye büyük önem verdiklerini belirterek, içinde bulunduğumuz süreçte bunun ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığının altını çizdi. Saraç, küresel salgın sonrasında üniversitelerimizin bazı altyapı yetersizliklerine rağmen sürece hızla uyum sağladıklarını ifade ederek; “Bu olağanüstü durum karşısında, son yıllarda çok hızlı karar alabilme ve çevik yönetim sergileyebilme kapasitesi yüksek bir kurum halini almış olan Yeni YÖK, bu sürecin gerçekleri dikkate alan, sükûneti ve temkini elden bırakmayan bir yaklaşım ile yönetilmesini gözetmiştir. Üniversitelerimizden gelen geri bildirimler doğrultusunda altyapı konusunda eksiği olan üniversitelerimizin ihtiyaçları YÖK koordinasyonunda diğer üniversitelerle iş birliği içerisinde giderilmeye çalışılmıştır. CISCO Network Akademi yetkililerine dijital eğitim alanındaki bu iş birlikleri nedeniyle teşekkür ediyor, projenin başarılı bir şekilde yürütülerek ülkemizin ihtiyaç duyduğu dijital alanda nitelikli insan kaynağına katkı sağlamasını temenni ediyorum. Bu nedenle düzenlenen sertifika töreninde eğitimlerini tamamlayan akademisyenlerimizi tebrik ediyor, katılan ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

Artvin Çoruh Üniversitesi olarak eğitimlerini tamamlayarak Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi sertifikası almaya hak kazanan üniversitemiz öğretim elemanları Öğr. Gör. Murat Yazıcı ve Öğr. Okan Özkan'ı tebrik ediyoruz.