Üniversitemizin Akademik Yayın Performansı Nicelik ve Nitelik Olarak Artıyor

22 Mayıs 2020, Cuma 660

Web of Science verilerine göre uluslararası indekslerde taranan dergilerde Artvin Çoruh Üniversitesi öğretim elemanları tarafından yapılan yayın sayılarında son yıllarda yaşanan artış dikkat çekiyor.

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, üniversitenin akademik yayın performansının gün geçtikçe arttığını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Tilki, üniversitelerin eğitim-öğretim ve toplumsal katkının yanı sıra en önemli özelliklerinden birinin de makale, bildiri, proje ve kitap gibi bilimsel yayınlar üretmek olduğunun altını çizdi. Bilimsel yayın bağlamında da tüm dünyaca saygınlığı kabul gören Web of Science (SSCI, SCI/SCI-E, AHCI ve ESCI) verilerinin bizlere ışık tutacağını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Tilki Artvin Çoruh Üniversitesinin bu veri tabanına giren yayın sayısının bir önceki yıla göre %30 arttığını ve üniversitemiz tarihinde en yüksek sayıya ulaştığını belirtti. Prof. Dr. Fahrettin Tilki, “Web of Science verilerine göre uluslararası indekslerde taranan dergilerde Artvin Çoruh Üniversitesi öğretim elemanları tarafından yapılan yayın sayılarının 2014 yılında 52, 2016 yılında, 96, 2018 yılında 115 olduğu gözlenirken bu sayı 2019 yılında 149’a yükselmiştir” dedi.

Prof. Dr. Fahrettin Tilki, üniversitenin akademik yayın performansına ve başarısına katkı sunan tüm akademisyenlere teşekkür ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Akademik Yayın Teşvik Ödülleri Töreni bu yıl COVID-19 pandemisi nedeniyle ne yazık ki yapılamamıştır. Ancak bu yılki nakdi desteğimiz yayın teşvik almaya hak kazanan akademisyenlerimizin banka hesaplarına gün itibariyle yatırılmıştır. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Üniversitemizin gelişmesine katkı sunan ve başarının mimarları olan mesai arkadaşlarıma, çok değerli akademisyenlerimize şahsım ve üniversitem adına şükranlarımı sunuyor ve başarılarının devamını diliyorum.”